part of
Lájlkolj minket a facebookon
Mobicom tárhely a Facebookon!
Ablak bezárása már lájkoltam, köszi!

Mobicom LIQUID Apps: sebességREKORDER weboldal és alkalmazásfelhő

...

Liquid Apps - Üzemeltesd webes alkalmazásaid felhőben

A Likvid Apps megtervezésekor a több mint 10 éves webes üzemeltetésben szerzett tapasztalatainkra hagyatkoztunk. Az elmúlt évek hosszú sora alatt számos olyan projektben volt szerencsénk aktívan részt venni, amelyek számunkra is kihívásokat jelentettek. A Likvid Apps elsősorban olyan webes alkalmazások üzemeltetéséhez nyújt megoldást, ami már kinőtte az osztott tárhelyes környezetet. Legyen szó akár egy nagylátogatottságú hírportálról, egy közkedvelt kuponos oldalról, vagy akár egy online ügyviteli rendszer üzemeltetéséről, a Likvid Apps kiemelkedő teljesítménye korrekt árazással párosul.

A likvid technológia lehetőséget biztosít, hogy az igénybe vett erőforrások paraméterei rugalmasan állíthatóak legyenek. Vegyünk egy példát: Amennyiben a felhőben elhelyezett site nagyméretű, de változó intenzitású tartalmakat tárol, akkor lehetőség van egy felhőn belül is  többféle tároló megoldás használatára. A felhő úgy is összeállítható, hogy a sokat látogatott, magas I/O igényű tartalmak SSD tárolón, míg a kevésbé látogatott, viszont nagymennyiségű statikus tartalom a kedvezőbb árfekvésű SATA/SAS tárolókon kerüljön elhelyezésre. Ez a hibrid megoldás lehetővé teszi, hogy kedvező ár/érték arányú üzemeltetési megoldást biztosítsunk.

Lehetőségesk és skálázhatóság. A Likvid Apps jelenleg PHP futtatására képes, adatbázis használat terén pedig MySQL-t használunk. Folyamatos fejlesztésink során hamarosan bővítjük a futtatási környezetet más programnyelvekkel és adatbázis megoldásokkal is. Hogy ne kelljen azzal bajlódnod, hogy az alkalmazásodnak vajon mennyi erőforrásra lesz szüksége, helyzeteted megkönnyítettük és az árképzésünket nagyon egyszerű számításokkal alakítotuk ki:

PHP kérések száma (db / hónap)
1M 800M
Tároló mérete (GB, SATA/SAS alapon, az I/O igényektől függően)
10GB 24TB
Adatbázis tároló mérete (GB, SSD alapon)
1GB 2TB
Hálózati forgalom
1TB 2000TB
PHP kérések
10M
Web tároló
50GB
Adatbázis tároló
5GB
Hálózat forgalom
5TB

A beállított értékek alapján rendszermérnökeink javaslatot tesznek a számítási teljesítmény mértékére. (pl. 4 x 2.0GHz + 16GB ram) A felügyeleti rendszereink pedig folyamatosan figyelemmel kísérik az üzemeltetett alkalmazások futási, terhelési paramétereit, így ha bárhol többlet teljesítményre van szükség, a rendszer önállóan biztosít többlet erőforrást, ezáltal az alkalmazások sebessége sosem lesz lassú.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, jelezd felénk és mi igyekszünk egy korrekt ajánlattal meglepni Téged!

Üzemeltess a Likvid Apps-on például:

- Nagylátogatottságú hírportálokat
- Forgalmas kuponos weboldalakat
- Komplex webshop rendszereket
- Webes szolgáltatásokat
"Olyan szakmai értékeket biztosítunk, amikkel Ügyfeleink hatékonyabban tudják online üzletük produktivitását növelni."

Dr. Nagy Balázs - vezérigazgató

"Innovatív ötleteinknek és határtalan képzelőerőnknek köszönhetően, újradefiniáltuk az üzemeltetés fogalmát"

Daróczi Gábor - termékfejlesztési igazgató